Redline – изпепеляващата сила на любовта

Наситените ярки цветове влизащи в контраст с тъмната и негостоприемна планета, на която се развива действието, набиращата с всяка секунда музика, мръсната газ, гонките вдигащи адреналина до небето, неочакваните обрати държащи в напрежение до самият си край зрителя, всичко това допринася за невероятната атмосфера на Червената Линия ; Д.
Филм разработван цели 7 години в екип от 70 професионалиста, който си заслужава всяка секунда.

Вчера ви показах по-чистата по-нежната и по-наивната любов между двама човека, които преоткриха себе си благодарение на приключението, което преживяха заедно, но днес ще ви покажа изпепеляващата, страстна и изгаряща любов между двама човека, които вече са формирали достатъчно силни личности и обединението им ги кара да скочат на следващото ниво – да постигнат заедно мечта, за която и двамата дават всичко от себе си, чупейки всякакви рамки и доказвайки че няма невъзможни неща !

Най-напред ще ви запозная на кратко с най-важните действащи лица, започвайки с дамата:

cherry boy.jpg
Соноши Макларен

Соноши Макларен е дете на семейство с традиции в състезателната сфера. Тя наследява от баща си най-важното нещо за един човек – любовта му към това, което прави живота му смислен. Състезателка от малка, във филма става ясно, че човек, който иска да постигне мечтите си преминава през много сълзи, пот и разочарования, но накрая с достатъчно сили и късмет, ако не се предава той може да постигне всичко.

JP2.jpg
JP

JP – момче, което от малко мечтае да се състезава. Израства в лоша среда и попада сред мафията. Работи, за да си изплати дълга към нея, но в сърцето си иска да спечели състезанието, защото за един истински отдаден човек най-важното е не парите и успеха за пред хора, а удоволствието, себеудовлетворението и посланието, което може да предаде, правейки това, което обича.

machine head.jpg
МашинХеад

МашинХеад е робот от планетата, на която се води състезанието РЕДЛАЙН и най-силният и трениран противник. Той е истински състезател, който се бори да надгражда винаги себе си и да постига невъзможното.

Сюжета на филма не е много дълбок, тъй като по-скоро се залага на динамиката и смеската между емоции и адреналин.

Ще ви пренеса направо в мига, в който състезанието взима връхната си точка, защото тази сцена е може би най-силната и вдъхновяваща.

mh steamlight.jpg
МашинХеад станал едно с колата си, използвайки СтеамЛайт- нитро бомба.

Тук е моментът да ви споделя, че се прекланям се пред МашинХеад,  въпреки, че е главният противник на нашето дуо, защото, за да увладее човек толкова голяма сила, е необходимо той толкова да е свикнал с промените и с постоянната себедеструкция и себеизграждане, че буквално когато става едно с колата, той го постига за части от секундата, което е белег за неговата много голяма отдаденост и любов към състезанията жертвайки всичко в името на прогреса. Намирам го, за достойно, защото причината му да се състезава не е пошла, не е за слава и пари, а е заради любовта му към спорта. А  когато човек живее заради това което обича всичко останало му се подрежда.

dreambecometrue
Мигът, в който човек предвкусва победата, сякаш от горе му пожелават успех ; )

С последните състезателни метри JP усеща ескалиращото напрежение във вените, а репликите:

goddess.jpg

“You ready? “

“I’m gonna win!”

“I’ve got the goddess on my side!”

Ми напомнят, че няма невъзможни неща, когато споделяш една мечта с перфектната жена.

fly.jpg
Чупят всякакви рамки…

В последните метри от състезанието МашинХеад по всичко си личи, че ще спечели, но…

Наще правят последен опит скачайки напред, чупейки всякакви граници летящи право напред осланяйки се само на своята обща цел. В този миг  има шанс човек да се трогне, защото секундите, които текат и сцената е посветена на чудото, което любовта ни към нещото, което обичаме, и което споделяме с любимия човек, е едва ли не чудото, чрез което е възможно човек да покори всеки връх.
В нормалниото ни всекидненивие човек малко по-малко свиква с действителността и лека полека се примирява, че любовта и чудото са някакви химери, изчезващ феномен, но когато погледнем сцена като тази, тя ми бие един много силен шамар да не се предавам и да продължавам да вярвам.
В известна степен това е и целта на изкуството да поддържа надеждата жива така, че човек да продължи да вярва в доброто.
theywin.jpg

Анимето страшно много ме кефи, защото точно показва, че дори най-силният и трениран противник на света, не може да победи срещу искрата между двама души. Страстта и отдадеността им да спечелят не просто състезанието, а да осъществят заедно мечтата си е нещо, което ме кара да съм истински щастлив.

Абсолютният синхрон между тях ражда бурните аплодисменти и това което ми харесва в допълнение, е че дори противниците им са щастливи, защото са се състезавали срещу истински отдадени играчи, което отделно ме изпълва с огромен респект към тях.

final.jpg

Този филм ме вдъхновява, освежава, връща ми надеждите, набива ми една силна позитвина плесница и ми казва, че чудесата съществуват и просто трябва да вярваш в тях.

И това е поуката, че колкото и силен да е човек, колкото и отдаден да е той, може да бъде истински звяр и да покорява планини и морета,  ако е обединен с половинката си. Тогава той може да пренарежда реалности ; Д .

Накрая ще отбележа, че силата на аниметата е да накарат човек да повярва отново в невъзможното, а силата на анимациите е да му припомнят за детето в нас.
И двете са неразделна част от човек, затова и са едни от любимите ми форми на изкуство.

Благодаря ви за вниманието и до скоро ; )

PS: на този линк, можете да видите част от последната сцена, за да придобиете представа за атмосферата на филма: Линк

final2.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s