Sakamichi no Apollon/ kids on the slope

sakamichi.jpg

Интровертния класически пианист и топ студент Каору Нишими току що пристига в Куюши, за да се запише първа година в гимназията. Постоянното преместване от място на място през цялото му детство, го кара да изгуби всякакви надежди да се впише в това училище, затова и се подготвя психически за поредната самотна и безмислена година. Това е така,  докато не среща известния бунтар Сентаро Кавабучи.

Безкрайната любов на Сентаро към джаза, вдъхновява Каору да научи повече за жанра и в резултат Каору започва малко по-малко да излиза от черупката си, ставайки приятел със Сентаро. След училище Каору започва да свири пиано джаз сесии в мазето на общата им приятелка Ритсуко Мукае. Колкото повече Каору открива безкрайната радост в това да свири заедно с приятелите си, неговото лято може да се превърне в такова, което той ще запомни завинаги.

Описанието е взето от myanimelist.net

В аниметата героите са многопластови имат идеали, за които се борят, а дори и най-незначителните персонажи са портретирани като хора, които са доволни от начина си на живот. От друга страна световете, в които се развива действието: градове, планини, морета -всичко, са много красиво нарисувани, а музиката и озвучаването са черешката на тортата.

Може би любимото ми аниме(за момента) се казва Sakamichi no Apollon. Много го харесвам, защото буквално прелива от нежни емоции и е много лесно да се потопя в атмосферата му.

Действието се развива в Япония някъде през 60-те години на 20 век. Съвпадение или не основната му тематика е музиката(джаз) и как тя сплотява трима приятели. Анимето е сравнително кратко 11-12 епизода по 20тина минути.

Препоръчвам го, защото взаимоотношенията между героите са  чисти и наситени с истинското в живота, а в допълнение е изключително красиво. Много теми са загатнати като :  музиката, която обединява и сплотява хората, вечното приятелство и не на последно място любовта, която  те спохожда когато най-малко очакваш ; 0.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s