Dredd(2012)

Тежките думи пропити с много мъка и съпричастност към едва дишащата красота, подтисната от безкрупулният и нищо непрощаващ свят, са едва различими на фона на бруталната натура, която Съдия Дред портретира.

Той и „мъжете и жените от Hall of Justice” са символ на силата, която се бори срещу анархията,  опитваща се да изтиска и последните капки живот от тази планета. А в реалност като тази няма място за наранената ти и изтормозена душа, битката за спасениято на света е по-важна от личното ти щастие.

Железните думи на фона на нарастващият ритъм и извисяващият се над всичкo Hall of Justice са символ на абсолютната отдаденост на съдия Дред да даде всичко от себе си, за да защити дори единият човек, който вярва в доброто и това, че то съществува дори в тези тежки условия.  Затова и той е един от многото герои, пред които се прекланям.

За мен Съдия Дред е олицетворение на истински героизъм, защото осъжда собственото си щастие/личността си на заточение, борейки се в името на един по-добър свят. И цялата тази сцена ме кара да изпитвам студените тръпки, символизиращи  моето преклонение и респект пред жертвата, която някой поема, за да можем всички останали да живеем свободни.

Респект Judge Dredd !

А последните думи :

„… Juries,…Executioners…Judges!!! ”

На фона на тихата, но набираща сила музика, поставянето на шлема  портретира решителността и мотивацията на съдия Дред да се бори в името на  справедливостта каквото и да му струва !!!

Съдия Дред вярва в един по-добър свят, в който хората могат да живеят в мир, затова и му симпатизирам, защото той също е жертва на злата система, но е избрал въпреки всичко да я подобри вместо да се превърне в див звяр.

Тази сцена ми помага да оценя красотата на света, показвайки ми контрастната картина на разруха и унищожение, в която и най-малката усмивка е съкровище, за което си струва да се бориш, струва си да се поставиш на мястото на съдия Дред и да поемеш контрола в свои ръце…

Разбира се това е образно казано, но целта, която преследвам е да се мотивирам позитивно и да гоня мечтите си въпреки трудностите.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s