Lullaby of the Ocean

Един от начините да се отпусна е когато си пускам по-бавна и нежна музика. Примерите спадащи към този жанр са много, но специфичното при тази мелодия, е че природните звуци се опитват да ми внушат, че съм на много красиво и спокойно място.

Обикновено ми излиза следната картина : представям си пясъкът как блести огрян от слънчевите лъчи и вълните, които галят стъпалата на краката ми. Малките песъчинки искрят, може да духа лек бриз. И някакви подобни : ) .Целта, която гоня е просто да релаксирам и да оценя красотата на света в най-простите му форми.

Както в примера с Gunbuster мелодията, тази тук отново е композирана използвайки пиано. То е един от най-добрите инструменти, които съм открил, че работят добре за мен когато искам да се отпусна и да се потопя в атмосферата на песента.

Всеки един от нас е затрупан с хиляди въпроси за миналото, настоящето или бъдещето си, но част от начина да намеря отговор на всеки въпрос е като си дам време и като оставя съзнанието си да почине за малко. А това става именно, когато не мисля постоянно. Затова и често си повтарям фрази, като : „Колко е красив света, не си ли струва да се поспра и да го оставя да ме направлява ? ”Не си ли заслужава да оценя тази красота, да я уважа?”

Мислите не са за зло нещо, защото благодарение на тях можем да опознаваме по-бързо и ефективно света и себе си, но за всяко нещо трябва да има мяра и да се преследва баланс. Така, че умната ; 0

До скоро !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s