Depeche mode – behind the wheel

В клипа жената символизира подтиснатата нежност в мен, която съм изхвърлил някаде по пътя на живота.. В реалността “няма” място за нея… Тя ми напомня за най-ценото нещо, за което си струва да се бориш – свободата на личността ми и за безкрайното щастие, за което тайно бленувам.

А реплики като :
My little girl
Drive anywhere
Do what you want
I don’t care
Tonight
I’m in the hands of fate
I hand myself
Over on a plate
Now

Мое малко момиче – мое “подтиснато аз” , карай накъдето пожелаеш, прави каквото искаш с мен, не ми пука, тази вечер съм твой…

Картата и патериците символизират за мен безпомощтността на истинското и красивото в мен, което е роб на материалния свят. А това да ги захвърля е символ на вътрешната свобода, за която мечтая така силно. Способността ми да ходя е самото доказателство, че никога не са ми трябвали. Заблудата е била толкова силна и ми е втълпила, че съм затворник в собствената си кожа.

Такъв тип изкуство се опитва да подчертае контраста  между реалността и вътрешното ни аз, което копнее да диша. То резонира силно с мен, особено когато съм в лошо настроение – подтиснат съм, депресиран съм или съм меланхоличен.

И когато слушам такива песни знам, че има нещо на този свят, което ме разбира и е съпричастно с болката ми. Успокоява ме и ме отпуска по един по-тъжен начин, но пък ми напомня за част от моето аз, което съм забравил някаде по пътя.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s