Ratt – Nobody rides for free

Текст на песента :

Линк към текст на песента

Към НАЧАЛО

Тази песен е може би любимата ми, защото:

Нежната мелодия, с която започва песента е закодирана от начало до край в това парче.  Лекото звънене или жужене е като глас, каращ ме да се спра и да се ослушам. Да се успокоя и да оценя всичко около себе си. Вълните, морето, пръските, които докосват кожата ми, лекият бриз, който гали лицето ми, соленият вкус на водата по устните ми.

В останалата част си представям, че язда емоцията – представям си, че сърфирам по рифовете. Създава се една непрестанна игра между мен и водата. Нека за миг приемем, че морето  е живо и винаги е искало да има приятел, някой да го види и да го оцени.  Аз съм този негов приятел, затова и играта е толкова забавна, защото то просто винаги е искало именно това – Животът да е безкраен празник !!!

Държа да отбележа, че всички тези описания ги изпитвам на интуитивно ниво. Тоест в главата ми не са думи, а са усещания. Атмосфери.

Постоянната смяна между бавнота и бързота градират до солото, което е кулминацията на цялата песен.

То е най-голямата експлозия в песента, рифовете, които постоянно надграждат и надграждат в комбинация с невероятното изпълнение на Warren de Martini водят до смесица от живи картини, от звуци и усещания. Цялата палитра на живота във всеки неин аспект създава  перфектното комбо, която ме разтърсва из основи.

Представям си нещо подобно :

Бурята се разразява, вълните ме зоват, а морето ме пита „ колко си способен да дадеш от себе сиииии”.  Словата „nobody rides for free” отекват в съзнанието ми и бързо ми припомнят, защо живея. Отдавам се на вълните и на морето, на тази стихия и тя от своя страна ме приветства с отворени обятия да се присъединя към нея. Награждава ме  като ми позволява да ѝ се изкефя на макс. Емоционалния заряд, който ми носи тази песен ме изтрелва за секунди до дълбините на морето и обратно до повърхността.

Тъй като черпя вдъхновение от клипа е възможно да си добавя и паралелна визуализация как скачам от самолета и съм се устремил с голяма скорост към земята. Вятърът ме пита подобна реплика като горната и това ме кара да изпитам пълен екстаз от преживяването.

Комбинацията от тези две визуализации + изпитването на музиката и емоцията, с която изпълнителите пеят, правят свиренето на това парче едно незабравимо приключение.

Затова и тази песен олицетворява живота във пълната му красота, затова тя е моят личен химн и затова я свиря всеки ден, за да си го напомням постоянно.

Благодаря ви за вниманието.  И не забравяйте Nobody rides for freeee !!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s